Educatie Parentala

 • Increase font size
 • Default font size
 • Decrease font size
Articole

Ce este Educatia Parentala ?

There are no translations available.

Educatia parentala - o alta viziune privind interventia sociala

Educatia parentala, ca forma de interventie sociala, urmareste sa transmita parintilor, prin intermediul cursurilor la care acestia participa, cunostinte si informatii cu scopul dezvoltarii abilitatilor si competentelor parentale care sunt eficiente pe termen lung. Modalitatile de interventie sociala sunt in primul rand, orientate spre lucrul individual cu fiecare client al serviciilor sociale in parte, interventie care urmareste modificarea situatiei acestora prin consiliere.

Read more...
 

Cresterea si dezvoltarea copilului

There are no translations available.

Din primul moment al concepţiei, embrionul uman, apoi fătul, iar după naştere copilul, este într-o continuă creştere şi dezvoltare, prin realizarea unor acumulări calitative şi cantitative importante.

La prima vedere, termenul de creştere se referă la o mărire cantitativă (creştere în greutate, înălţime), cel de dezvoltare înseamnă mai mult; el traduce acumulări calitative importante ale organismului uman şi ale funcţiilor sale, în special în sensul diferenţierii organelor şi funcţiilor acestora, al maturizării lor, iar după atingerea vârstei adulte începe procesul de regresiune biologică, fenomene fireşti în ciclul evolutiv al vieţii. De aceea se consideră că atât creşterea, cât şi dezvoltarea reprezintă două laturi inseparabile ale evoluţiei umane pe scara vieţii, dar cu un mers nu întotdeauna paralel.

Ritmul creşterii poate fi paralel cu cel al dezvoltării (în special la vârsta foarte tânără), rămas în urmă (la vârsta bătrâneţii), dar niciodată înaintea dezvoltării. Creşterea şi dezvoltarea sunt doi indicatori ai stării de sănătate a copilului, dar nu singurii; lor li se mai alătură dezvoltarea psihică-intelectuală, capacitatea de operare imună şi de reproducere.

Read more...
 

Abilitatile parintesti

There are no translations available.

Rolul de parinte este un amestec de bucurii si framantari pentru oricine si nimeni nu poate pretinde ca detine toate raspunsurile la problemele legate de cresterea copiilor. Nici un parinte sau “specialist” nu le are. In plus, fiecare parinte are identitatea si unicitatea lui, asa cum fiecare familie este unica.

 

Read more...
 

Importanta jocului

There are no translations available.

Jocul este indispensabil dezvoltării şi educării copilului. Este o activitate importantă în viaţa copiilor în special, dar şi a adulţilor pentru că în anumite circumstanţe ale vieţii şi adulţii se joacă. Iar realitatea ar fi mult mai greu de suportat dacă oamenii nu s-ar juca.

Pentru copil, jocul reprezintă ocazia de a învăţa să cunoască lumea care îl înconjoară şi de asemenea, de a învăţa să se cunoască pe el însuşi, evoluând în ritm propriu.

Read more...
 

Notiuni de igiena

There are no translations available.

Protejati dintii copilului dumneavoastra!

 • Nu lăsaţi copilul să adoarmă cu sticluţa.
 • Curăţaţi dinţii copilului în fiecare zi cu o periuţă de dinţi umedă şi moale, imediat dupa apariţia lor
Read more...
 
 • «
 •  Start 
 •  Prev 
 •  1 
 •  2 
 •  3 
 •  Next 
 •  End 
 • »


Page 1 of 3

Language Selection

Română (România)English (United Kingdom)French (Fr)

Hai La Scoala!

Hai La Scoala!

POSDRU/162/2.2/S/141828

141828-antet

„Copiii romi se întorc la şcoală – prevenirea abandonului şcolar se face de la grădiniţă”

141828-sigla

Pentru mai multe detalii click aici

Redirectionare 2% - 2015

Aveți posibilitatea de a susține Programul de Educație Parentală dezvoltat de către Asociația HoltIS.

PASUL 1: Descarcati formularul D230, precompletat cu datele Asociației HoltIS accesand link-ul de mai jos;
PASUL 2: Completați formularul D230 cu datele dvs. de identificare conform CI/ BI si semnati-l.
PASUL 3: Depuneti formularul D230, apeland la una din urmatoarele modalitati: direct la registratura organului fiscal; prin poștă, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu; electronic

Persoana de contact:
COJOCARU ŞTEFAN
Telefon/fax: 0332.402.515, 0332.402.516

Descarca formular 230/2015 – HoltIS