Educatie Parentala

  • Increase font size
  • Default font size
  • Decrease font size

Ce este Educatia Parentala ?

There are no translations available.

Educatia parentala - o alta viziune privind interventia sociala

Educatia parentala, ca forma de interventie sociala, urmareste sa transmita parintilor, prin intermediul cursurilor la care acestia participa, cunostinte si informatii cu scopul dezvoltarii abilitatilor si competentelor parentale care sunt eficiente pe termen lung. Modalitatile de interventie sociala sunt in primul rand, orientate spre lucrul individual cu fiecare client al serviciilor sociale in parte, interventie care urmareste modificarea situatiei acestora prin consiliere.

Odata cu dezvoltarea programelor de educatie parentala se introduce o noua viziune a interventiei sociale care pune accent pe modificarea modului de a gandi al oamenilor, pe interiorizarea unor norme si valori pe care grupul le impune. In ultima perioada, se inregistreaza tot mai multe probleme cu care se confrunta unii tineri (consumul de droguri, inceperea vietii sexuale la o varsta din ce în ce mai mica, sarcini nedorite in randul adolescentelor, prostitutie, etc). De cele mai multe ori, cauzele acestora sunt cautate in mediul grupurilor de egali. Dar este ignorat faptul ca factorul determinant al formarii comportamentelor viitorilor adulti este mediul familial.

Conditiile sociale, economice si culturale se modifica permanent si de aceea uneori parintii se simt depasiti în a comunica cu copiii lor. Deseori, ei sesizeaza problemele copiilor doar cand acestea sunt manifeste si solutia este de a apela la sprijin din partea specialistilor, doar in situatii de criza.

Perioada de tranzitie pe care o traversam cu totii a generat o ruptura intre educatia in familie si cea scolara. Parintele acaparat de stress-ul zilnic ignora rolul important pe care il are in educatia copilului, in implicarea lui in formare. Multi parinti vad scoala ca singura instanta responsabila de educatia copilului si delega scolii aproape in totalitate aceasta sarcina. Datorita existentei acestei discrepante, se dezvolta foarte mult influenta grupului de egali asupra copilului, iar efectele sunt, de multe ori, negative.

 

Language Selection

Română (România)English (United Kingdom)French (Fr)

Hai La Scoala!

Hai La Scoala!

POSDRU/162/2.2/S/141828

141828-antet

„Copiii romi se întorc la şcoală – prevenirea abandonului şcolar se face de la grădiniţă”

141828-sigla

Pentru mai multe detalii click aici

Redirectionare 2% - 2015

Aveți posibilitatea de a susține Programul de Educație Parentală dezvoltat de către Asociația HoltIS.

PASUL 1: Descarcati formularul D230, precompletat cu datele Asociației HoltIS accesand link-ul de mai jos;
PASUL 2: Completați formularul D230 cu datele dvs. de identificare conform CI/ BI si semnati-l.
PASUL 3: Depuneti formularul D230, apeland la una din urmatoarele modalitati: direct la registratura organului fiscal; prin poștă, cu scrisoare recomandată, la Administrația Finanțelor Publice a localității de domiciliu; electronic

Persoana de contact:
COJOCARU ŞTEFAN
Telefon/fax: 0332.402.515, 0332.402.516

Descarca formular 230/2015 – HoltIS